ACACIA ROAD

1/16

Client:         Private

Location:    London. UK

Type:          Residential 

Cost:           Confidential

This prominent villa is at the heart of the St Johns Wood Conservation Area, but had been unoccupied for over two decades and was in need of a extensive refurbishment.  Substantial excavations below and adjacent to the existing house, have created an large basement, filled with natural light from a series of roof lights and light wells.  The basement provides the infrastructure required for a house of this size to function, including staff accommodation, plant and utility rooms, along with a large family suite overlooking a landscaped light well.  This allows the upper fillers to be light filled and flexible, providing a number of reception rooms and ensuite bedrooms.  Existing features have been retained and expanded upon where possible, using traditional craftsmanship with a modern twist.  The reconfigured staircase and lift bring light down into the centre of the plan, and make this an accessible and practical family home.